سه شنبه# #،# #14# #اسفند# #1403
رئیس پژوهشکده گردشگری جهاددانشگاهی خبر داد: انجام ۱۱۰ طرح پژوهشی گردشگری زیارت توسط پژوهشکده جهاددانشگاهی خراسان رضوی

ئیس پژوهشکده گردشگری جهاد دانشگاهی خراسان رضوی گفت: تاکنون ۱۱۰ طرح پژوهشی در حوزه گردشگری زیارت اجرا شده و ۵۸ کارگاه علمی، همایش و نشست بینالمللی در این حوزه برگزار شده است.
به گزارش ایسنا جواد براتی در نشست هماندیشی اعضای پژوهشکده گردشگری جهاددانشگاهی با حجتاسلام علی عسگری، معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری خراسان رضوی، اظهار کرد: این پژوهشکده دارای سه گروه پژوهشی و یک مرکز خدمات تخصصی است. همچنین یک گروه پژوهشی مکمل در حوزههای میانرشتهای و فرابخشی فعالیت میکند که نمیتوان صرفاً از نگاه گردشگری به برنامهریزیهای آن پرداخت. این پژوهشکده دارای ۲۵ عضو هیئت علمی تماموقت است و همین تعداد همکاران پژوهشی وابسته دارد که در مجموع شبکهای ۵۰ نفره از پژوهشگران علوم انسانی را تشکیل میدهند.
وی با اشاره به جایگاه پژوهشکده در کشور گفت: زمانی که این مرکز تأسیس شد، چشمانداز آن در چهار حوزه تعریف شد تا در بلندمدت به قطب علمی پژوهشی گردشگری کشور تبدیل شود و در حوزه پژوهشهای کاربردی، نقش کارآمدی ایفا کند. این پژوهشکده در سال ۱۳۸۸ درخواست تأسیس خود را ارائه کرد و در سال ۱۳۸۹ مجوز فعالیت دریافت کرد و اکنون به عنوان نخستین و بزرگترین مؤسسه پژوهشی گردشگری کشور شناخته میشود. از نظر تعداد نیروی انسانی و جایگاه علمی، این مرکز رتبه دوم و هفتم را در میان مؤسسات پژوهشی (P.I.C) داراست و در دو سال اخیر، در شاخصهای ارزیابی اقتصادی علوم انسانی رتبه نخست کشور را کسب کرده است.
براتی در خصوص دستاوردهای پژوهشی این مرکز گفت: در سطح ملی ۳۶ گروه پژوهشی در حوزههای مختلف علوم انسانی فعال هستند که پژوهشکده گردشگری همواره رتبههای برتر را در میان آنها داشته است. در استانهای مختلف کشور این مرکز نقش مشاور، ناظر و گاهی مجری پروژههای مرتبط با گردشگری را ایفا کرده است. همچنین نشریه علمی گردشگری این پژوهشکده دومین نشریه معتبر کشور در ارزیابی وزارت علوم محسوب میشود.
رئیس پژوهشکده گردشگری جهاددانشگاهی افزود: این مرکز همواره تلاش کرده است نیازهای بازار گردشگری را شناسایی کند. سهم عمده هزینههای پژوهشکده از محل قراردادهای کارفرمایی تأمین میشود که به درخواست بخشهای مختلف انجام شده است. تاکنون ۱۱۰ طرح پژوهشی در حوزه گردشگری زیارت اجرا شده و ۵۸ کارگاه علمی، همایش و نشست بینالمللی در این حوزه برگزار شده است. این پژوهشکده با استانداریها، سازمان میراث فرهنگی، شهرداریها و بخش خصوصی در استانهای مختلف از جمله خراسان رضوی همکاریهای گستردهای داشته است.
وی در مورد نشستهای علمی پژوهشکده گفت: این مرکز هر سال پس از ایام نوروز، نشست تحلیلی ویژهای برای بررسی مسائل و تحولات گردشگری در تعطیلات نوروز برگزار میکند. این نشستها با هدف تحلیل وضعیت گردشگری و ارائه راهکارهای بهبود آن برگزار میشود و امسال نیز برنامهریزیهای لازم برای این نشست آغاز شده است.
براتی با اشاره به فعالیتهای پژوهشی مستمر این مرکز عنوان کرد: پژوهشکده گردشگری تاکنون بیش از ۵۰ عنوان کتاب و گزارش علمی منتشر کرده است. از سال ۱۳۹۹ این مرکز پژوهشهایی درباره شهر مشهد و مراکز وابسته به آن انجام داده است. همچنین پژوهشکده با استفاده از روشهای آماری دقیق و با مشورت کارشناسان ریاضی، دادههای مرتبط با تعداد گردشگران و هزینههای آنها را بررسی و گزارش میکند. این پژوهشها بر اساس حجم نمونه قابل اتکای آماری انجام میشود تا از بروز خطاهای محاسباتی جلوگیری شود.
وی خاطرنشان کرد: پژوهشکده گردشگری ارتباطات علمی و اجرایی گستردهای در سطح کشور دارد. این مرکز عضو کمیسیون گردشگری و بازرگانی، شورای اسلامی شهر مشهد و ستاد خدمات سفر است و در جلسات تخصصی مربوط به این حوزه حضور دارد. همچنین این پژوهشکده با دانشگاههای مختلف کشور از جمله دانشگاه فردوسی، تهران، علامه طباطبایی، علم و فرهنگ و همچنین پژوهشگاه میراث فرهنگی همکاریهای مستمر دارد. در سطح بینالمللی نیز پژوهشکده با دانشگاه نیوزلند تفاهمنامه همکاری امضا کرده است و در حال مذاکره برای همکاری با دانشکدههای تخصصی صنعت گردشگری است.
رئیس پژوهشکده گردشگری جهاددانشگاهی افزود: این مرکز پروژههای متعددی را در استانهای فارس، اصفهان، گیلان، گلستان، کرمانشاه، هرمزگان و خراسان جنوبی اجرا کرده است. ارتباطات گسترده این پژوهشکده در سراسر کشور، به توسعه فعالیتهای ملی و مشارکت در برنامههای اجرایی کمک کرده است. همچنین با همکاری آستان قدس رضوی چندین طرح پژوهشی اجرا شده و هماکنون نیز قرارداد جدیدی درباره گردشگری عربزبانان در حال اجراست.
براتی تأکید کرد: این پژوهشکده با توجه به نیازهای بازار و ارتباط با بخشهای اجرایی، تلاش میکند پژوهشهای کاربردی و مؤثر در حوزه گردشگری را توسعه دهد و از ظرفیتهای علمی و اجرایی کشور در راستای ارتقاء صنعت گردشگری بهره گیرد.
اخبار
- معاون زیارت استانداری استان در نشست مشترک با مدیران و پژوهشگران پژوهشکده گردشگری مطرح کرد
- رئیس پژوهشکده گردشگری جهاددانشگاهی خبر داد:
- پیشنهاد معاون فرهنگی جهاددانشگاهی خراسان رضوی جهت جلوگیری از موازیکاریهای حوزه زیارت و گردشگری
- رئیس سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی مطرح کرد؛
- رئیس پژوهشکده گردشگری: نمایشگاه گردشگری فرصتی است برای شبکه سازی و درک عینیتر و دقیقتر از موقعیتمان
- بازدید اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس از پژوهشکده گردشگری جهاد دانشگاهی خراسان رضوی
- بازدید و نشست مشترک مدیرکل تبلیعات اسلامی خراسان رضوی و رئیس پژوهشکده گردشگری جهاد دانشگاهی
- دکتر حامد بخشی، به عنوان سردبیر فصلنامه مطالعات اجتماعی گردشگری انتخاب شد
- بیست و هشتمین شماره فصلنامه علمی "مطالعات اجتماعی گردشگری منتشر شد
- امضای تفاهم نامه تحقیق توسعه بین پژوهشکده گردشگری جهاددانشگاهی و شرکت همتا بامداد زیبنده
- /چالشها و فرصتهای بازار سوغات مشهد/
- راه اندازی کانال آپارت پژوهشکده گردشگری جهاد دانشگاهی